Wednesday, 27 July 2016

Here's For New Year'S Stories ! ~



Assalamualaikum!!

Hai~~

Wow,tak sangka dah lama sangat(sangat2) tak update anything dekat blog. Dan memang masih alasan yang sama :/ penat dan sibuk.(sentiasa sibuk) dan baru kali ni saya sangat2 excited nak buat post baru(bunyi background tepuk tangan)!!

Tak terasa langsung kan masa cepat berlalu?Rasa macam pejam mata sekejap dan bangun,tiba2 saja suda duduk bekerja.memang sangat2 rasa tak percaya!okay,untuk summarise kan apa yang dah jadi sepanjang 2 tahun ni..saya cuma membuka patah(ceh,macam berpantun pulak.haha!) Dan list semua yang jadi :-

1. Saya dah officially Medical Assistant dan bekerja!!
Me?Medical Assistant?yes!! And me as a medical assistant yg suda bekerja? Yesss!! (Melompat2 excited!haha!) Alhamdulillah,selesai pengajian di bumi semenanjung dan sekarang officially proffessional healthcare dan bekerja di estet Tenom.Dan life as tukang jaga kesihatan orang memang sangat2 tersangat mencabar.Banyak orang kena jaga,bermain dengan drama,jadi professional dan paling utama banyak STRESS!! I must admit,memang zaman bekerja sangat2 stress.
Banyak benda kena belajar,kena pandai merangka proposal.dan kena berkebolehan untuk menjadi semua benda.Bekerja yang melibatkan dokumen memang sangat2 boring,dan saya memang 0 tentang benda tu,tapi Alhmdlh,setelah 8 bulan bekerja,boleh adapt sikit sikit.cuma ada 2 benda yang belum berubah. Appearance saya dan perangai saya! Masih dengan perangai yang sama..masih sama dgn anggapan orang lain sebagai budak2. -.- dan masih belum pandai menjadi perempuan(sigh).Dan In Sha Allah,bukan sampai disini kerjaya saya..Sebab kalau ada rezeki,saya nak teruskan perjuangan menjadi doktor(Amiin!) dan businesswoman yang berjaya(gelak action kamen).
Crazy M.A's onboard. Haha!
My certification.p.s bunga2 tu saya yang buat.haha!
:D


2.Games,games and MORE games !
Yes games!Okay,walaupun saya sudah kerja,doesn't mean saya kena berenti buat apa saya suka kan? Haha. So,yeah..saya masih dapatkan game sims 1,2,3 dan sekarang otw sims 4..Lagi,COC saya dah kurang aktif main dah,tapi..jangan risau sebab dah ada 'magic man' yang tolong mainkan..(malu pulak nak cerita).

3.My Magic Man.(Putera Saya)
okay,yang ni memang agak pelik dan malu saya nak kongsi.tapi,saya percaya dia pun memang nak sangat tengok cara saya introduce dia dekat sini dan,yes I will do it!!setelah sekian lama mencuba try dan error,Alhamdullillah Allah membuka hati saya untuk menerima seorang hamba Allah ni.Dan suda satu langkah pertama untuk menuju membina masjid baru :3.Nama dia?okay,Saya suka gelar dia sebagai Mr.Songkok ataupun lg mudah Mr.J ;) dia ni seriously tak ada pun dalam ceklist saya berkenaan lelaki impian saya tapi jodoh itu jumpanya di mana2 kan.Dan memang ada pro dan kontra..hehe.For example,Mr J ni lebih 'perempuan' berbanding saya yang 'lelaki' ni.Suka travel dari main game berbanding saya yang lebih suka tidur di rumah.Dan dia matang dari saya berbanding saya yang selalu 'blurr' bila becakap dengan dia. Haha! Dan memang saya suka mencari pasal dengan dia dan selalunya dia tetap sabar dengan saya.Mau cerita lebih2 nanti korang muntah hijau pulak baca post pasal ni kan!haha so nanti saya sambung balik.Nak pendekkan cerita,saya dah tak single.Dah rasminya jadi tunang Mr J.(2 bulan).Alhamdulillah.Dan Apapun,semoga hubungan ni sampai bila2.Amin.








4.Saya dah jadi makcik!!!
Yang ini memang terkejut..hahha.Yes saya dah ada anak buah yang comel2 lote.anak buah yang pertama!!rasa gembira sangat2! Dan lupa untuk saya mention abang dan kakak ipar saya dah pun berkahwin.(Alhamdullillah)Walaupun dah berlalu setahun,tapi masih nak ucap tahniah!!!




OUR FAMILIES 2016 :3


5.Other stories.
Well,ada banyak benda saya nak kongsi lagi sebenarnya tapi sebab terlampau banyak sampai saya pun tak tau dah nak cakap apa dah..haha.Lastly,semoga awak dan kamu dan awak semua having a great2 super great year dalam 2 tahun ni seperti saya.

Akhir Sekali,Mudah mudahan semua ni akan membawa kebahagiaan kepada keluarga saya.Terus dan terus maju !!


Toodles ! ! ^_^

Saturday, 11 October 2014

Long Time No See


Assalamualaikum ! ! :)

Hai ~ :)

Lamanya dah tak update blog..anyone miss me?? (haha.perasan kejap)
Hmm..bukan apa,seperti biasa,saya tersangat-sangat laa sibuk..Tambah lagi sekarang da masuk last year(yeahh!!),lagilah banyak kerja yg berlambak.Thesis,case clerking,praktikal,exam..Pergghh..memang terbaik..

Before that!! jeng jeng..new skin blog.hehe..letak miau miau sikit.hehe.(macamlah orang lain excited nak tengok -.-)

 Alhamdulillah..Syukur jugak sebab akhirnya saya berjaya jugak mengharungi onak dan duri dan bara api(ceh,ni dah lebih dah ni..hehe) sampailah ke sem ke-5 sekarang..InsyaAllah,tahun depan saya dah menamatkan diploma saya..Result sem lepas?Alhamdulillah jugak..hehe..

Curently sekarang tengah praktikal..sangat-sangat seronok dan mencabar jugak laa..Banyak benda yang saya belajar,experience dan saya dapat nampak semua 'drama' dekat hospital.Banyak jugak laa perkara yang membuat saya muhasabah diri balik..

Banyak benda yang jadi dekat rumah..Saya sendiri tak dapat nak cerita..Tapi it's okay,Ujian dari Tuhan kan.Dan lagi satu,im 20 years old sudaaaa..haha..so many many many things happen in my 20's..Dah semakin tua da..hahaha..

Lastly,I hope I can continue my journey and reach to sucess,InsyaAllah :)





Toodles ! ! ^_^
 

My Life story Begins with . . . Template by Ipietoon Cute Blog Design and Bukit Gambang